2011. március 22.

Hawaii palacsinta

Nagyon szeretek mindenféle Hawaii-jellegű dolgot. Ha ez most bárkinek értelmetlenségnek tűnik, elnézést, szimplán az ananászos-sonkás dolgokra gondolok, például a hawaii pizzára, vagy polgári nevén sonkás-ananászos-sajtos pizzára. Így gondoltam, ha ugyanezt a variációt sós palacsintára alkalmazom, az is biztosan finom lesz.

Hozzávalók:


  • 9-10 db sós palacsinta
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg sonka apróra vágva
  • fél konzerv ananász apróra vágva (a darabolt ananászt vágjuk még kisebb darabokra)
  • sajt a tetejére
Először néhány fotó (bár nem agysebészeti munka az elkészítése), aztán a leírás jön.





A kész sós palacsintákat megkenjük kechuppel, teszünk3 rájuk a sonkából, a reszelt sajtból és a darabokra vágott ananászból. Tekerjük fel, és a tekercseket szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe vagy valamilyen hőálló edénybe. Azért érdemes a tepsit előtte valamilyen zsiradékkal kikenni. Amikor már minden palacsintánk készen van, reszeljünk rá sajtot. A palacsintákat előmelegített, kb. 180 fokos sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt rásütjük a sajtot.

Jó étvágyat hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése