Nagyon szeretek mindenféle Hawaii-jellegű dolgot. Ha ez most bárkinek értelmetlenségnek tűnik, elnézést, szimplán az ananászos-sonkás dolgokra gondolok, például a hawaii pizzára, vagy polgári nevén sonkás-ananászos-sajtos pizzára. Így gondoltam, ha ugyanezt a variációt sós palacsintára alkalmazom, az is biztosan finom lesz.
Hozzávalók:
- 9-10 db sós palacsinta
- 3-4 evőkanál ketchup
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sonka apróra vágva
- fél konzerv ananász apróra vágva (a darabolt ananászt vágjuk még kisebb darabokra)
- sajt a tetejére
Először néhány fotó (bár nem agysebészeti munka az elkészítése), aztán a leírás jön.
A kész sós palacsintákat megkenjük kechuppel, teszünk3 rájuk a sonkából, a reszelt sajtból és a darabokra vágott ananászból. Tekerjük fel, és a tekercseket szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe vagy valamilyen hőálló edénybe. Azért érdemes a tepsit előtte valamilyen zsiradékkal kikenni. Amikor már minden palacsintánk készen van, reszeljünk rá sajtot. A palacsintákat előmelegített, kb. 180 fokos sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt rásütjük a sajtot.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése