2011. március 22.

Sós palacsinta tészta - alaprecept

Gyakran készítek palacsintát, sósat és édeset egyaránt. Most - az általam használt - sós palacsinta receptjét szeretném közzétenni.


Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej (vagy 2 dl tej és 2 dl szódavíz)
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
A tojást felütjük egy mély tálba. Hozzáöntjük a hideg tejet (vagy a tejet, majd apránként a szódavizet), megsózzuk és habverővel simára keverjük. Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, ügyelve arra, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Annyi tejet/ szódavizet adjunk hozzá, hogy nyers tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább fél órára, de még jobb hosszabb ideig pihentetni.

Ötlet: szódavíz helyett szénsavas ásványvizet is használhatunk.

A recept forrása: Palacsinták könyve - 222 recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése