Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 4 dl tej (vagy 2 dl tej és 2 dl szódavíz)
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
A tojást felütjük egy mély tálba. Hozzáöntjük a hideg tejet (vagy a tejet, majd apránként a szódavizet), megsózzuk és habverővel simára keverjük. Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, ügyelve arra, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Annyi tejet/ szódavizet adjunk hozzá, hogy nyers tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább fél órára, de még jobb hosszabb ideig pihentetni.
Ötlet: szódavíz helyett szénsavas ásványvizet is használhatunk.
A recept forrása: Palacsinták könyve - 222 recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése