A blogger malmai lassan őrölnek..... Ezalatt azt értem, hogy ez az étel még hétvégén, vasárnap készült, de csak ma kerül fel kedves olvasóközönségem elé. Remélhetőleg ezzel ötletet adok a szombati vagy a vasárnapi menüsor elkészítéséhez. A töltelékhez támaszkodjatok a fantáziátokra, lényeg az, hogy szép színes legyen a töltelék.
Köretnek párolt brokkolit és cheddar sajtos rizst készítettem.
Hozzávalók:
- kb. 80-90 dkg karaj (csont nélkül)
- só
- 8 szelet gépsonka
- 6-8 szelet keményebb fajta sajt
- 2 szál sárgarépa - megpárolva
- fél piros kaliforniai paprika
- pici olaj
A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk. Kiterítünk egy kb. 50 cm-es alufóliát, aminek a szélét egyenesre hajtjuk. Az alufóliát megkenjük egy pici olajjal. A karajszeleteket ráfektetjük, mégpedig úgy, hogy egy picit feddjék egymást. Próbáljunk téglalap alakot megközelíteni a kis puzzle játékunkkal.
Ezután könnyű dolgunk van. A gépsonka szeleteket - szintén kis átfedéssel - rátesszük a karajra. Körülbelül 1 cm távolságot érdemes hagyni a hús szélétől.
Majd a sajtszeleteket is rátesszük.
A sajtszeletekre rátesszük a megpárolt sárgarépát és a vékony szeletekre vágott piros kaliforniai paprikát.
Feltekerjük az alufólia segítségével, mint egy piskótatekercset. Az alufólia szélét jó szorosan összecsavarjuk.
A tekercset tepsibe tesszük, amit 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütünk. Ezen idő elteltével az alufóliát elvágjuk hosszában, kicsit kinyitjuk (gőzre vigyázni!), és pirosra sütjük, ez olyan további 20-25 percet igényel.
Amikor megsült, hagyjuk, hogy kicsit kihűljön és szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!
Nagyon ötletes! És biztosan finom is! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésHű, ez nagyon jól néz ki! Ez is bekerült a "megcsinálni" feliratú mappámba...
VálaszTörlésNagyon szép színes lett, én is szoktam ilyesmit készíteni, de csak darabonként szoktam a húsokat feltekerni, de ez így nagyon jó ötlet.
VálaszTörlésMaria, örülök, hogy tetszik.
VálaszTörlésCsiperke, ilyen mappám nekem is van :) egyre csak gyűlnek és gyűlnek benne a receptek :)
Kati, köszi kedves vagy! Én is csináltam már darabonként, de ez talán még könnyebb is.
VálaszTörlésDarabonként egyszer-kétszer csináltam, annyi elég is volt! Szombaton ezt fogom elkészíteni a vendégeimnek!!! Köszi az ötletet!!! :D
VálaszTörlésNagyon szuper!!! :)
VálaszTörlésBarbi! Remélem tetszeni fog / tetszett a vendégeknek!
VálaszTörlésTiti, köszi szépen.
:-)
VálaszTörlés