2011. július 8.

Csirke zöldségekkel Pataki-tálban

Ez nem pontos recept lesz, csak egy ötlet Pataki-tál használatára. Amióta előkotortam Pataki-tálamat a spájz mélyéről, azóta egész gyakran használom. A zöldségek előkészítésén, tisztításán és a tál beáztatásán kívül nincs sok dolgunk ennél a receptnél. Ja és persze a csirke :)

Előtte:


Gyönyörű, színes zöldségek alatt kandikál ki a csirke :)

Utána:

Csirke zöldségekkel Pataki-tálban

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (enyém:1 kg 10 dkg volt)
  • 20 dkg puha vaj
  • sült csirke fűszerkeverék (házi készítésű vagy bolti)
  • 2 darab lilahagyma
  • 2 darab piros kaliforniai paprika
  • 2 darab karalábé
  • 2 darab vöröshagyma
  • 4 darab burgonya
  • 2 kis pohár tejföl
  • só, bors
  • fúszerek ízlés szerint (én kaprot tettem a tejfölbe)
A Pataki-tálat minimum 1 órára beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, félbevágjuk. A burgonyát karikákra vágjuk. A csirkét megmossuk, a vizet leitatjuk róla. A vajat és a sült csirke fűszerkeveréket összekeverjük. Óvatosan a csirke bőre alá nyúlunk, vigyázva, hogy ne szakadjon el, és óvatosan a fűszervajat beledörzsöljük. A maradék fűszervajjal a csirke bőrét is bekenjük. Apróra vágjuk a kaprot, amit a tejfölbe keverünk.

A karikákra vágott krumplit a tál aljába tesszük. A kapros tejföllel leöntjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét, majd körberakjuk a zöldségekkel. Rátesszük a tetejét, és a még hideg sütőbe téve sütjük meg (nem szabad előmelegíteni). 

(Ha jól emlékeszem körülbelül 2 óra 20 percet sütöttem.)







Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Kedves Móni!
    Szeretnék kérni tőled egy @-címet.
    Sajnos az oldalon nem találom.
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mónika!

    Címem: kreativkonyhablog@gmail.com

    Üdvözlettel

    Móni

    VálaszTörlés