2011. szeptember 4.

Túrókrémmel töltött pogácsa

Egyszerű, de nagyszerű - elnézést, hogy ezzel az elcsépelt kifejezéssel élek - de ez a sütemény, mint minden leveles tésztás megmozdulásom tényleg a nagyon gyors sütik közé tartozik. Ezt harmadik "résztvevőként" még két hete Anyukámékhoz vittem. A másik két süteményről már tudósítottam, egyik a hangyás szezámmagos rudacskák voltak, a másik pedig a medvehagymás füstölt sajtos csiga.

Ez a túrókrémmel töltött pogácsa:


Túrókrémmel töltött pogácsa


Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta (előhűtött vagy mirelit)
  • 25 dkg túró
  • 1 egész tojás
  • só, bors
  • 1 tojás a lekenéshez
A leveles tésztát kinyújtjuk (ha mirelit), vagy csak egyszerűen kicsavarjuk egy enyhén lisztezett deszkán. A túrót, a tojást simára keverjük, majd sózzuk és egy picit borsozzuk. A kinyújtott tésztát megfelezzük. Az egyik  felére kiskanállal elkezdjük rakosgatni a tölteléket, de úgy, hogy a másik fél tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle. 
A töltelékek közötti részt megkenjük enyhén felvert tojással, befedjük a másik tésztával. A köztes részt fakanál nyelével (vagy más hasonló szerszámmal) lenyomkodjuk. Késsel elvágjuk, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy a töltelék középre kerüljön. 
A pogácsák széleit érdemes kis villa segítségével lenyomkodni, így biztosan nem folyik ki a töltelék. A tetejüket megkenjük a maradék tojással és 190 fokos előmelegített sütőben megsütjük. 24 darab lett belőle.

Tipp:

Ilyen műanyag tasakban tartok a mélyhűtőben egy fagyasztott leveles tésztát és egy 25 dkg-os túrót, így mondjuk hirtelen süteményigény esetén ehhez a sütihez biztosan van hozzávalóm.

Ötlet: Nők Lapja Konyhája 2010. március




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Egyszerűen nagyszerű, és finom. Köszi a receptet. :)))

    VálaszTörlés
  2. Ezt megcsináltam, és írtam is neked erről egy postot :)
    Ismét csak köszönöm :)

    VálaszTörlés