2011. február 22.

Túrófánk

Vasárnap pont jó időben voltam jó helyen - mármint a neten - ugyanis találtam egy könnyen elkészíthető túrófánk receptet. Eredeti célom nem is a fánk volt, hanem az, hogy elhasználjam az aznap szavatosságát vesztő 25 dekás túrót. Foodafok receptjét egy tasak vaníliás cukorral módosítottam (felfelé).



Hozzávalók:


  • 25 dkg túró
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 2 tasak vaníliás cukor
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, majd félretesszük pihenni kb. 10-15 percre. A pihenés után két kanál segítéségével bő forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlővel bélelt hőálló tálba tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. 
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, vagy adhatunk hozzá lekvárt (vagy mindkettőt). 

Én a saját készítésű narancslekváromból tettem hozzá, amit előtte kicsit megmelegítettem.





2 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Ügyes vagy! Vendégek, hirtelen betoppanásánál, akár elöttük is elkészíthető, persze, ha van hozzá minden. Abban a pillanatban, frissen elfogyasztva, kétfelé fog állni a fülük. (eddig is kétfelé állt:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Jó volt a recept! Nálam túró mindig van otthon (fagyasztóban), mert rengeteg túrós dolgot készítek.

    VálaszTörlés