Hétvégén volt szerencsém másfél órát vonatozni, és a vonaton a legfrissebb Nők Lapját olvasgattam. Ritkán veszek főzős újságot (mivel van ezer :), ám ebben rengeteg nagyon jó receptet láttam. Sokat ki is néztem, az egyik az árpagyöngyös csirkeleves, vagy más nevén gerslis csirkeleves volt. El is készült.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirke (eredeti recept csirkemellet írt, én csirkecombot tettem bele)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zellergumó
- 10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 2-3 darab burgonya
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csirkét és a zúzott fokhagymát. Ezeket pár percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát és zellergumót. Beleszórjuk a kakukkfüvet. A burgonyát felkockázzuk és az árpagyönggyel együtt a többi zöldséghez adjuk. Felöntjük húsalaplével (vagy vízzel, és alacsony lángon puhára főzzük.
A recept a Nők Lapja Konyhája 2011. márciusi számából való, szinte módosítások nélkül készítettem el. Ízlett a családnak. Jó étvágyat hozzá!
Üdvözlettel,
Üdvözlettel,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése