2011. március 24.

Sárgarépával és kaliforniai paprikával töltött karaj - rolád

A blogger malmai lassan őrölnek..... Ezalatt azt értem, hogy ez az étel még hétvégén, vasárnap készült, de csak ma kerül fel kedves olvasóközönségem elé. Remélhetőleg ezzel ötletet adok a szombati vagy a vasárnapi menüsor elkészítéséhez. A töltelékhez támaszkodjatok a fantáziátokra, lényeg az, hogy szép színes legyen a töltelék.

Köretnek párolt brokkolit és cheddar sajtos rizst készítettem.

Hozzávalók:

  • kb. 80-90 dkg karaj (csont nélkül)
  • 8 szelet gépsonka
  • 6-8 szelet keményebb fajta sajt
  • 2 szál sárgarépa - megpárolva
  • fél piros kaliforniai paprika
  • pici olaj



A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk. Kiterítünk egy kb. 50 cm-es alufóliát, aminek a szélét egyenesre hajtjuk. Az alufóliát megkenjük egy pici olajjal. A karajszeleteket ráfektetjük, mégpedig úgy, hogy egy picit feddjék egymást. Próbáljunk téglalap alakot megközelíteni a kis puzzle játékunkkal.


Ezután könnyű dolgunk van. A gépsonka szeleteket - szintén kis átfedéssel - rátesszük a karajra. Körülbelül 1 cm távolságot érdemes hagyni a hús szélétől.


Majd a sajtszeleteket is rátesszük.


A sajtszeletekre rátesszük a megpárolt sárgarépát és a vékony szeletekre vágott piros kaliforniai paprikát.


Feltekerjük az alufólia segítségével, mint egy piskótatekercset. Az alufólia szélét jó szorosan összecsavarjuk.
A tekercset tepsibe tesszük, amit 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütünk. Ezen idő elteltével az alufóliát elvágjuk hosszában, kicsit kinyitjuk (gőzre vigyázni!), és pirosra sütjük, ez olyan további 20-25 percet igényel.



Amikor megsült, hagyjuk, hogy kicsit kihűljön és szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!


9 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes! És biztosan finom is! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nagyon jól néz ki! Ez is bekerült a "megcsinálni" feliratú mappámba...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép színes lett, én is szoktam ilyesmit készíteni, de csak darabonként szoktam a húsokat feltekerni, de ez így nagyon jó ötlet.

    VálaszTörlés
  4. Maria, örülök, hogy tetszik.

    Csiperke, ilyen mappám nekem is van :) egyre csak gyűlnek és gyűlnek benne a receptek :)

    VálaszTörlés
  5. Kati, köszi kedves vagy! Én is csináltam már darabonként, de ez talán még könnyebb is.

    VálaszTörlés
  6. Darabonként egyszer-kétszer csináltam, annyi elég is volt! Szombaton ezt fogom elkészíteni a vendégeimnek!!! Köszi az ötletet!!! :D

    VálaszTörlés
  7. Barbi! Remélem tetszeni fog / tetszett a vendégeknek!

    Titi, köszi szépen.

    VálaszTörlés