2011. március 21.

Statisztika - az elmúlt 2 hónapról

Két hónapos a blogom :) egy kisbaba életében ez nagy idő, egy blog életében nem annyira. Én mégis nagyon örülök neki, hogy találtam egy olyan hobbit, ami érdekel, ami ismét tanulásra ösztönöz, ami lelkesít. Örülök, hogy több, mint 8000 oldalletöltése volt a blognak ilyen csekély idő alatt, és hogy stabil olvasóközönségem 35 főssé bővült. 

No, de mi a fekete leves? Bizony nálam függőséget is okozott, állandóan azon jár az agyam, hogy mit főzzek, mit tegyek közzé, írtam-e elegendőt, jót, érdekeset azoknak, akik az oldalra látogatnak. Használják-e a nyereményjátékokról kapott információt, jól sikerült-e a kifli, aminek a receptjét nálam láttak és esetleg elkészítettek, nem kellene-e több húsétel receptet feltennem és még sorolhatnám.......

Szóval köszönöm azoknak, akik eddig látogattak, külön köszönöm azoknak, akik egy-egy megjegyzéssel még inkább lelkesítettek.

A két hónapos miniszületésnap alkalmából egy köménymagos kiflit szeretnék közzétenni, ezúton elnézést azoktól, akik tortára számítottak, azt majd az egy éves születésnapon :)

Ja, és ma sokszor nézzetek be, mivel az elmúlt héten sok minden történt (nyertem + díjakat kaptam + sütöttem főztem), ezekről ma még fogok írni.

Szóval köményes kifli:



Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • kb. 4 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 3-4 evőkanál köménymag
  • liszt a nyújtáshoz
Az élesztőt a langyos vízben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet mikróban picit megmelegítjük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amikor az élesztő felfutott (kb. 15 perc), hozzáadjuk a liszthez, és kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).

A cipót két részre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyságú téglalappá nyújtjuk, keresztben 3 darab négyzetet vágunk belőle, amiket átlósan 1x elvágva háromszögekre osztunk. Ugyanezt megcsináljuk a másik cipóval is.

A háromszögeket megszórjuk köménymaggal. A tésztadarabokat a hosszabbik oldaluk felől felsodorjuk. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és pihentetjük további 30 percig. Ezalatt az idő alatt 180 fokra melegítjük a sütőt.

A stanglikat megkenjük vízzel, megszórjuk a maradék köménymaggal. A sütőben - 180 fokon - 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: Holló és Társa: Kenyérsütés


3 megjegyzés:

  1. Annyira tudom miről beszélsz!!! Sajnos én is függő lettem, csak a főzésre tudok gondolni, még éjjel sem szabadulok tőle, mert álmomban is csak sütök-főzök... Ha valaki jelzi a barátaim közül a facebook-on, hogy éppen főzi valamelyik ételemet, szinte remegek, görcsben van a gyomrom, hogy vajon sikerülni fog-e neki, és ízlik-e majd a családjának...?
    Bizony, durva függőség ez...:))

    VálaszTörlés
  2. Szia Móni! Már hetek óta olvaslak, de a kommentelésig még csak most jutottam el. Először is gratula a blogodhoz, a kitartásodhoz és köszi a sok fini receptet! Szeretem hogy hétköznapi hozzávalókat használsz, szívesen olvasok új variációkat az álatalam is gyakran főzött ételekre és persze néhány új recept soha nem jön rosszkor. Szóval az állandó olvasók számát megtoldhatod nyugodtan egy fővel!
    Mivel kiflis receptet írtál, hát megmutatom én is az enyémet, ha érdekel. (nem török gasztroblogger babérokra, de néha írok ételekről, mert sütni-főzni nagyon szeretek)http://chili.fotosblogja.hu/2011/03/01/multifunkcionalis-bejegyzes-melyben/
    Bocs a kisregényért :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretettel köszöntelek, Mariann! A kiflid nagyon szép, a fotó meg elképesztő (egy kis irigység mintha átfutott volna rajtam....hess!) Aki ilyen extrákat tud fényképezni, az gyakran írjon bejegyzéseket! Egyébként a Te oldalad olvasótáborához hogyan lehet csatlakozni?

    VálaszTörlés