2011. május 20.

Ötletek fűszerkert csinosításhoz

Tegnap egyik blogger társam oldalán nézegettem kis erkély kertjét, ahol saláta, cukkini, rukkola és még egy csomó minden más is volt. Kicsit irigykedtem is, mivel én hiába ültettem fokhagymát, céklát, sárgarépát, cukkinit, szinte alig kelt ki valami. Valószínűleg jóval több öntözést igényeltek (volna), mint amit kaptak... Na majd jövőre újra próbálkozom.

De! Fűszerkertecském nekem is van, korábban már írtam róla. Azóta is fejlődnek szépen (kivéve a bazsalikomot), de szeretném, ha még szebb lenne a fűszerkert. 

Találtam néhány kreatív ötletet fűszerkert további átalakítására, csinosítására. Remélem találtok köztük hasznosat, érdekeset, és olyat, amit meg tudtok valósítani :)



Fonott kosarak felhasználásával...
Forrás: dot com women




Boros faláda felhasználásával
Forrás: sonyastyle


Forrás: humble pie


Több emeletre nyitható szerszámos vagy horgász doboz
Forrás: craft


Fa virágtartó állvány
Forrás: wood work web


Emeletes körbejárható fűszernövény tartó állvány


Hatszögletű fa növénytartó állvány
Forrás: all sorts shop


Fűszerspirál
Forrás: the home garden


Emeletes terracotta megoldás
Forrás: Martha Stewart


Forrás: potted store


Ereszcsatornás megoldás
Forrás: juneau empire


Forrás: gardeners




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

8 megjegyzés:

  1. A fonott kosaras nagyon tetszik :) Ha egyszer lesz kertes házam, akkor nekem is valami ilyesmim lesz, cserepekkel kombinálva.

    VálaszTörlés
  2. Egyik sem lenne rossz az erkélyemre, csak túl nagyok lennének.

    VálaszTörlés
  3. De jó, van köztük pár ötletes!! Szerszámosláda...;)) Én is állandóan próbálkozom a fűszernövényekkel...Nemrég mentettem meg a zsályabokrom, teljesen megviselt...;( évek óta nevelgetem, két helyre is átültettem, úgy néz ki megmarad...;))

    VálaszTörlés
  4. Hasonlóképp vagyok én is;)) állandóan próbálkozom, van olyan fűszernövény ami a teraszon van, van amelyik kertben.... Az évek óta nevelgetett zsályabokromat több irányból megtámadták... kétszer átültettem, spricniztem a leveleit, úgy néz ki megmarad....;))) A fotók épp aktuálisak, szerszámosláda....nagyon jó!!!

    VálaszTörlés
  5. Mandy, a fonott kosaras nekem is nagyon tetszik, meg a terrakotta emeletes. Elkezdtem átalakítani a saját fűszerkertem, hamarosan lesz róla fotó. Használok fonott kosarat is :)

    VálaszTörlés
  6. Kati, kedvedért hamarosan jövök teraszos ötletekkel :)

    VálaszTörlés
  7. Mozzarelli, valóban ötletes a szerszámosládás megoldás!
    Kitartást a fűszerkerthez, sokat kell tapasztalni, mire az ember belejön :)

    VálaszTörlés
  8. Van egy pár megoldás, ami nagyon tetszik. Az egyik az ereszcsatornás. Nemrég ültettem ki én is a kertbe az eddig konyhaablakban tartott bazsalikomot és fodros petrezselymet, épp tegnap láttam, hogy a bazsalikomot megrágta valami. Szerintem egy csiga vágyott olaszos ízekre. A falra szerelt megoldásnál nem tudott volna ínyenckedni a piszok!:)

    VálaszTörlés