2011. május 16.

Visszatértem

Az elmúlt két hétben nem jelentkeztem, amiért ezúton elnézést kérek kedves olvasóimtól. Hallgatásomnak több oka is volt, mégpedig a gyerkőcöknél és nálam fellépő betegség kavalkád.

Kezdődött azzal, hogy két hete sikerült rosszul megemelnem 14 hónapos bébimet, aki közel 11,5 kg, és a derekam teljesen "beállt". Az óvodából hazafelé éppen be akartam ültetni Milost a gyerekülésbe, és sikerült mindezt egyenes lábakkal, és görbe háttal végigcsinálni. Kedves Olvasóim! Ezt a módszert ne kövessétek, mivel helytelen!!! Komoly derékfájdalmat okoz :)
Ezek után alig bírtam hazavezetni, és gyakorlatilag félig hajolva töltöttem a napom. Valamint az azt következőt is...

Közben jött egy köhögős-náthás betegség Milosra, majd Olivér hiányzott egy hetet az óvodából valamilyen vírus miatt (láz, aluszékonyság, száj körüli kiütés stb.)

Mindezekből lehet következtetni arra, hogy komoly főzés/ sütés nem volt, az elmúlt néhány napban igyekeztem a lehető legegyszerűbb ételeket készíteni.

Na de nem is sápítozom többet, jöjjön egyik húsvéti sós süteményem, amit a húsvéti terveimben már említettem. 

Ez az egyszerű sós sütemény a sajtos bolyhocska, amit egy 1996-os Magyar Konyhámban találtam.

Sajtos bolyhocska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
  • 1-2 evőkanál tejföl
a lekenéshez:
  • 1 tojásfehérje
a krémhez:
  • 7 dkg margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 0,5 dl tejföl
az oldalára:
  • 5 dkg reszelt sajt
A tésztához valókat összegyúrjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Utána belisztezett deszkán kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kicsi pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A pogácsa szaggató maximum 3 cm átmérőjű legyen (az enyém 4 cm-es volt, mert nincs kisebb, és az már nagy). Felvert tojásfehérjével megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 2-3 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy szép világosak maradjanak.

Mialatt a korongok kihűlnek, elkészítjük a krémek. A puha margarint a reszelt sajttal és a tejföllel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Ezzel a masszával 2-2 pogácsát összeragasztunk. Végül az oldalukat reszelt sajtba forgatjuk.

Finom sörkorcsolya....



Üdvözlettel,

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Örvendek, hogy mindannyian meggyógyultatok, guszta a sajtos sütid.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kati, kedves vagy :)
    Ismét toppon vagyok!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy újra látlak! Már hiányoltalak!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy újra itt vagy! Tetszik a bolyhocskád, de az előző kínai-csirkemelles recepted is nagyon "bejön" :)!! Ki fogom próbálni!!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy újra jó egészségnek örvendtek!
    A bolyhocska nagyon finomnak tűnik, el is mentettem a kipróbálandó receptek közé:-)

    VálaszTörlés
  6. Citromhab! Kösziii!!!! És ami hamarosan jön, az a Te tejfölös kekszesed!

    VálaszTörlés