A fantasztikus "művészi" fotóm csokis tallérokat takar. Már többször készítettem Stahl Magazin 2009. ünnepi különszámából ezt a sütit, és mindig nagy sikere volt. Gyors, egyszerű, finom. Érdemes lefagyasztani egy-egy adagot és frissen kisütni.
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg hideg vaj
- 1 evőkanál instant kávé
- 2 és fél dkg cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál méz
- 1 narancs reszelt héja
A csokoládékat apró darabokra törjük. A hideg vajat felkockázzuk, a kávét feloldjuk egy evőkanál forró vízben. Az átszitált kakaóport, a lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat. Hozzáadjuk a többi anyagot, összekeverjük, aztán kézzel összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából 32 db egyforma golyót formázunk, és 5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk (1- másfél centis vastagságúra). Ezután 175 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük őket. Nem kell több, tényleg, röpke 10 perc alatt elkészül.
Ötlet: a golyókat sütőpapíros tálcán lefagyasztjuk, majd fagyasztózacskóban tároljuk. Amikor vendéget várunk, a tésztagolyókat szobahőmérsékleten felolvasztjuk, és a fentiek szerint járunk el....
Szia! Egész jó a blogod.Most meg is sütném ezt a sütit,csak az abaj,hogy nem találom a hozzávalók között a vaj mennyiségét.Megírnád, Köszi.Andi
VálaszTörlésKedves Andrea! Ezer köszönet a hozzászólásért! A hozzávalók közül 10 dkg hideg vaj valóban kimaradt (javítottam), köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet! Remélem még időben válaszoltam....
VálaszTörlés