2011. március 9.

Bundás zsemle - édesen

Aki szereti az egészségtelen vacsorákat, nyugodtan olvasson tovább. Ma este édes bundás zsemlét készítettem, a lakás illatozott az olajszagtól.... és azért tisztában vagyok azzal, hogy nem a legegészségesebb étel. Ráadásul a tetejét pofátlanul vastagon szórtam meg porcukorral. Sebaj, majd letornázom!



Hozzávalók:

  • 4-5 zsemle
  • 2 darab tojás
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • liszt
  • olaj a bundázott zsemle kisütéséhez
  • tetejére - porcukor igény szerint
A zsemléket felszeleteljük (a két szélét nem szoktam felhasználni, abból morzsa lesz). Ne túlságosan vékony szeleteket vágjunk, mert széteshetnek! A tejet a 2 evőkanál cukorral felforraljuk, és felverjük a tojásokat. A zsemleszeleteket egy pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a lisztbe és onnét a tojásba. A tojásos zsemlét bő, forró olajba tesszük és kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése