Fiaim nagyon szeretik a gyümölcsrizst, igaz én is, mert gyorsan el lehet készíteni. De már kicsit untam, úgyhogy újítottam nekik. A rizst bulgurral helyettesítettem, a cukorral édesített tejet pedig mézzel ízesítettem, mégpedig olyan mézzel, amiben már 2 hónapja aszalt sárgabarack, mazsola és aszalt mangó pihent. Nagyon finom lett, még azuramnak is ízlett, pedig ő annyira nem szereti az ilyen édességeket. Az ötletet egy 2008-as Fakanál magazinból vettem.
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 4 evőkanál méz
- 15 dkg bulgur
- 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálam: aszalt sárgabarack, aszalt mangó és mazsola volt)
- csipet só
A mézet beletesszük a tejbe, és feltesszük főni. Ebben a mézes tejben főzzük meg a bulgurt és az aszalványokat. Addig főzzük, amíg fel nem szívja az összes tejet, a tejberizshez hasonló állaga lesz. Fedővel letakarva hagyjuk még pihenni. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk, ízlés szerint.
és akik elfogyasztották :)
De édesek a gyerekeid! :) Néha én is csinálok kuszkuszt agy bulgurt édesen, de az eddig csak ilyen vésztartalékként fordult elő, megkakaózva. Azért ez így merőben más :)
VálaszTörlésNagyon aranyosak a kicsik.
VálaszTörlésEz a tejbebulgur recept meg nagyon jól hangzik.
Már én is gondolkoztam a tejberizs mintájára készült tejbebulguron, de megelőztél.:)
VálaszTörlésTuti, hogy ezt meg fogom csinálni...
A gyerekek meg gyönyörűek! :)
Titi, köszönöm!
VálaszTörlésBelli, köszi, remélem tetszeni fog a recept, ha kipróbálod!
Csiperke, köszi, kedves vagy!