Ezt a levest egy 2003. novemberi Príma Konyhában találtam, Erős Antónia mesélte el a magazinnak. Nekem is nagyon ízlett ez a leves, már nagyon sokszor megcsináltam. Most is ezt készítettem.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 7 dl tej
- 5 dl víz
- 3 dl főzőtejszín
- 10 dkg márványsajt
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Világos rántást készítünk a felforrósított olajon, a liszttel. A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk és a rántásba kanalazzuk. Keverünk rajta egyet, majd felöntjük a tejjel, a vízzel, a tejszínnel. Amint lassan gyöngyözni kezd belemorzsoljuk a márványsajtot, és óvatosan - könnyen kifuthat - forraljuk.
Amikor pár percet forrt, levesszük a tűzről, és kihűlve tálaljuk, akkor összesűrűsödik. Szándékosan nem írtam sót, a márványsajt elég sós.
A leves gyors, kb. 10 perc alatt kész.
Ui.: a képen ugyan nem jön át, de tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Holnap jön a rakott kínai kel és a zabpelyhes vegyes gyümölcsös crumble receptje is. Nézzetek be!
Ui.: a képen ugyan nem jön át, de tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Holnap jön a rakott kínai kel és a zabpelyhes vegyes gyümölcsös crumble receptje is. Nézzetek be!
Nálam megjelenik a kép, amint sikerül normális fokhagymát beszereznem, kipróbálom :)
VálaszTörlésTiti, örülök, hogy tetszett.
VálaszTörlésFincsi lehet, fokhagyma krémlevest még nem ettem, de nagyon jól hangzik.
VálaszTörlésImádom a fokhagymát, és a márvány sajtot is, ilyen levest még nem ettem, ki fogom próbálni:-))
VálaszTörlésLányok, remélem ízleni fog, ha kipróbáljátok!
VálaszTörlés