kukorica
kígyóuborka
zöldpaprika
csemegehagyma
fekete olajbogyó
pár tekercs hajszálvékony parasztsonka
fotón ezek így mutatnak:
Hozzávalók:
- 1 doboz kukoricakonzerv (segítségképpen: 285 gramm töltő tömeg)
- egy kígyóuborka
- 1 üveg magozott fekete olajbogyó (100 gramm)
- 1 darab zöldpaprika
- 2-3 szál csemegehagyma
- 3 evőkanál olivaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- só, bors
A kukorica konzervet lecsepegtetjük. A kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, a csemegehagymákat felkarikázzuk (zöldjét is). A zöldpaprikát szintén kockákra vágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk. Az előkészített zöldségeket egy tálba tesszük, majd elkészítjük a salátaöntetet. Az olívaolajat és a citromlevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a zöldségkeverékünket.
Adhatunk hozzá vékonyra szeletelt sonkát, vagy akár pirított bagettet. De legjobb önmagában!
Azért ezt a salátát lehet enni nagy hévvel :) Nagyon jól néz ki, tavaszi fáradtság űző.
VálaszTörlésTiti,
VálaszTörlésezt valóban lehet habzsolni :) ártani nem fog :)
Hát ez nagyszerű!
VálaszTörlésKöszi, Kati!
VálaszTörlés