2011. március 8.

Kukoricás-uborkás-olajbogyós saláta sonkával

Színpompás, tavaszhívogató saláta. És hogy mik vannak benne? Csupa-csupa finomság....
kukorica
kígyóuborka
zöldpaprika
csemegehagyma
fekete olajbogyó
pár tekercs hajszálvékony parasztsonka

fotón ezek így mutatnak:


Hozzávalók:

  • 1 doboz kukoricakonzerv (segítségképpen: 285 gramm töltő tömeg)
  • egy kígyóuborka
  • 1 üveg magozott fekete olajbogyó (100 gramm)
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2-3 szál csemegehagyma
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors
A kukorica konzervet lecsepegtetjük. A kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, a csemegehagymákat felkarikázzuk (zöldjét is). A zöldpaprikát szintén kockákra vágjuk. Az olajbogyókat félbevágjuk. Az előkészített zöldségeket egy tálba tesszük, majd elkészítjük a salátaöntetet. Az olívaolajat és a citromlevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és nyakon öntjük a zöldségkeverékünket.


Adhatunk hozzá vékonyra szeletelt sonkát, vagy akár pirított bagettet. De legjobb önmagában!

4 megjegyzés:

  1. Azért ezt a salátát lehet enni nagy hévvel :) Nagyon jól néz ki, tavaszi fáradtság űző.

    VálaszTörlés
  2. Titi,

    ezt valóban lehet habzsolni :) ártani nem fog :)

    VálaszTörlés