Már korábban említettem, hogy nagyon szeretem a kelt tésztákat. Sajnos :(
Jobban örülnék neki, ha a salátákat enném ekkora hévvel.
Utoljára szilvalekváros fonott kalácsot készítettem, most egy sós kifli van a soron. Ezt is már csináltam, de annyira gyorsan elfogyott, hogy nem volt idő a megörökítésére. Most szerencsére sikerült. A kiflit egyébként egyik kedvenc oldalamon, TücsökBogár oldalán találtam. Nem teljesen az eredeti recept alapján készítettem, nem volt snidlingem. A kiflibe natúr kockasajtot és hajszálvékony csemege karajt tettem.
A kiflit először bemutatom képekben, majd jön a receptleírás :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 dl langyos tej
- 2 teáskanál só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárga
- 1 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
- 8 db natúr vagy ízesített kockasajt félbe vágva (ez egy doboz)
- 10 dkg csemege karaj
- A lekenéshez: 1db tojásfehérje
A langyon tejhez hozzáadjuk a cukrot és kb. 12 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk. A közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. Jól kidagasztjuk. Körülbelül 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig a sajtokat félbevágjuk és beletekerjük őket egy-egy szelet vékony csemege karajba.
Amikor a tészta megkelt, kilisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A tésztát két részbe vágjuk és cipót formálunk belőlük. A cipókat kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságú körökre. A köröket 8 cikkre vágjuk.
A cikkekre rátesszük a karajba csomagolt kockasajtokat. A háromszögeket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket (16 db lesz belőle).
Tojásfehérjével lekenjük őket, és 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Ez is egy szuper megoldás! Most süthetek majd egy ilyet! :)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet így tölteni, kipróbálom:-)
VálaszTörlés