2011. március 8.

Kockasajtos kifli

Már korábban említettem, hogy nagyon szeretem a kelt tésztákat. Sajnos :(
Jobban örülnék neki, ha a salátákat enném ekkora hévvel. 

Utoljára szilvalekváros fonott kalácsot készítettem, most egy sós kifli van a soron. Ezt is már csináltam, de annyira gyorsan elfogyott, hogy nem volt idő a megörökítésére. Most szerencsére sikerült. A kiflit egyébként egyik kedvenc oldalamon, TücsökBogár oldalán találtam. Nem teljesen az eredeti recept alapján készítettem, nem volt snidlingem. A kiflibe natúr kockasajtot és hajszálvékony csemege karajt tettem.

A kiflit először bemutatom képekben, majd jön a receptleírás :)







Hozzávalók:


A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl langyos tej
  • 2 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 1 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez:
  • 8 db natúr vagy ízesített kockasajt félbe vágva (ez egy doboz)
  • 10 dkg csemege karaj

  • A lekenéshez: 1db tojásfehérje

A langyon tejhez hozzáadjuk a cukrot és kb. 12 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk. A közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. Jól kidagasztjuk. Körülbelül 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, addig a sajtokat félbevágjuk és beletekerjük őket egy-egy szelet vékony csemege karajba.
Amikor a tészta megkelt, kilisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A tésztát két részbe vágjuk és cipót formálunk belőlük. A cipókat kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságú körökre. A köröket 8 cikkre vágjuk.

A cikkekre rátesszük a karajba csomagolt kockasajtokat. A háromszögeket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket (16 db lesz belőle).
Tojásfehérjével lekenjük őket, és 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.



2 megjegyzés:

  1. Ez is egy szuper megoldás! Most süthetek majd egy ilyet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet így tölteni, kipróbálom:-)

    VálaszTörlés