2011. február 6.

Bújtatott burgonyapüré

Erről az ételről még nagyon régen, egy Nők Lapjában olvastam. Akkor elraktároztam a fejemben, mégpedig csak annyit, hogy a maradék burgonyapürét felhasználhatjuk, ha bújtatva készítjük el. Lehet, hogy a recept neve nagyon extrán hangzik, de semmi különlegesség nincs benne. Lássuk!


Posted by Picasa
Hozzávalók:


  • maradék burgonyapüré (kb. 70 dkg-1 kg burgonyából)
  • 3-4 db virsli
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • egy kávéskanál liszt
  • só, bors
A kész burgonyapürét egy mély tűzálló tálba öntjük. A tetejét kirakjuk a virslikarikákkal. A tejet, a tojást, a lisztet és egy csipet sót összekeverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a virslivel rakott burgonyapürére. Ezt az érdekes egyveleget 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 perc alatt megsütjük. Nagyon finom maradékhasznosító étel, csemegeuborkával kiváló!

Ötlet: A burgonyapürére tehetünk maradék pörköltet, paprikás kolbászt, maradék tarját vagy sonkát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése