2011. február 6.

Korhelyleves recept, ahogy nálunk szokás

Korhelyleves



Hozzávalók:


  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 4 db virsli
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • oregáno
  • tejföl - ízlés szerint
  • víz
Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd rászórjuk a pirospaprikát. Ezután felöntjük a vízzel, és beletesszük az előzőleg kimosott, esetleg rövidebb szálakra vágott savanyú káposztát. Szükség esetén még önthetünk hozzá vizet. Puhára főzzük a káposztát, sózzuk, ízesítjük oreganoval és a zúzott fokhagymával. Amikor már majdnem puha a káposzta, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit. A levest megfőzzük, és akár tálalhatjuk tejföllel is, vagy anélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése