Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta
- 4 db virsli
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- oregáno
- só
- tejföl - ízlés szerint
- víz
Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd rászórjuk a pirospaprikát. Ezután felöntjük a vízzel, és beletesszük az előzőleg kimosott, esetleg rövidebb szálakra vágott savanyú káposztát. Szükség esetén még önthetünk hozzá vizet. Puhára főzzük a káposztát, sózzuk, ízesítjük oreganoval és a zúzott fokhagymával. Amikor már majdnem puha a káposzta, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit. A levest megfőzzük, és akár tálalhatjuk tejföllel is, vagy anélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése