2011. február 11.

Fehérbabos zöldséges leves szalonnával

Egy régebbi Magyar Konyhában (1998. 2. szám !) találtam egy fehér babos zöldséges egytálétel receptet. Nagyon megtetszett a recept, gondoltam levesként elkészítem, kíváncsi voltam rá milyen lesz benne az alma a szalonna társaságában. Elárulom előre, hogy nagyon finom lett! Próbáljátok ki! A hozzávalókat a képről is leolvashatjátok, de azért le is írom :)


Hozzávalók:

  • 40 dkg fehér bab (ez konzerv fehér babból készült)
  • 20-25 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 babérlevél
  • 3-4 db sárgarépa (pucolva, hasábokra vágva)
  • 3 db burgonya (kockákra vágva)
  • 2 db húsleveskocka
  • fél kiskanál kakukkfű
  • 2 db alma (pucolva, magház eltávolítva, cikkekre vágva)
A zöldségeket és a szalonnát kb. 2 liter vízben feltesszük főni. Ízesítjük a babérlevéllel, kakukkfűvel és belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Főzzük kb. 30-35 percig, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát és az alaposan lecsepegtetett babot. Ezt főzzük még 10-12 percig, és készen vagyunk. Finom és különleges, ahogy az almagerezdek átveszik a füstölt szalonna ízét.



Ötlet: készíthetjük szárazbabból is. Ehhez a babot átválogatjuk, megmossuk és egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük és feltesszük friss vízbe főni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése