2011. március 30.

Kelbimbó szalonnával, snidlinggel - burgonyapürén

Tipikus fagyasztó és hűtő kipakolós étel, azaz többféle zöldséggel és fűszerrel elkészíthető, annak függvényében, ami otthon van. Azért a szalonnát ne váltsuk le másra, a kelbimbónak nagyon jót tett a szalonna társasága. De lehet zöldbabbal, brokkolival vagy akár cukkinivel is készíteni.



Hozzávalók:


  • 40 dkg kelbimbó (tisztítva, mirelit is tökéletes, nekem az volt)
  • 8 szelet baconszalonna
  • bors
  • 1 evőkanál apróra vágott snidling
  • burgonyapüré
Sós vízben főzzük meg a kelbimbót. Amíg a kelbimbó fő, ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd félretesszük. Amikor a kelbimbó megfőtt, szűrjük le, és forgassuk át a szalonna visszamaradt zsírjában, adjuk hozzá a szalonnát és a snidlinget is. Keverjünk rajta egyet és burgonyapüré ágyon tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!




4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy visszatértél, és gratulálok a 10 ezres oldalletöltéshez! Nekem is holnapra van egy újrahasznosító receptem. Ez nagyon guszta bacon-nal nálad!

    VálaszTörlés
  2. Barbi, köszi szépen! Egy kis "alkotói válságban" voltam :) Kíváncsi vagyok az újrahasznosító receptedre, szeretem az ilyesfajta kreativitást!

    VálaszTörlés
  3. Guszta és finom.
    Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.

    VálaszTörlés