2011. július 3.

Joghurtos meggyes sütemény

Ma számítsatok arra, hogy skizofrén énem jön elő! Lesz egy kis sütemény, és egy kis saláta is később délután, mert végül is mégis csak fogyókúrázom (hi-hi-hi :). 

Kezdjük ott, hogy a tegnapi programom teljesen felborult. Délelőtt történt egy kis baleset Miloskával, elesett, beverte a fejét, és egy óriási púp nőtt rajta. Nagyon megijedtünk, hátha esetleg berepedt a koponyája, ezért bevittük a baleseti sebészetre. Erről nem szeretnék részleteket írni, elég annyi, hogy közel 4 óra után megtudtuk, hogy semmi baj nincs a buksijával. Minden rendben van!!!!!

Ezek után az ebédre tervezett töltött paprika elmaradt teljesen, helyette egy török étteremben vettünk dürümöt (imádom!). De mivel délutánra vendégeket vártunk, a süteményt mindenképpen meg akartam csinálni. Minden hozzávalót megvettem Chef Viki meggyes vaníliakrémes amerikai pitéjéhez, viszont nem volt elegendő időm, energiám az elkészítéséhez. Azuram oldotta meg a helyzetet, mivel közölte, hogy miért nem valami egyszerű bögrés süteményt készítek, mint a kevert almás bögrés süteményem vagy a kedvenc tejfölös csodabogár. Így választottam ezt a nagyon gyors joghurtos meggyes süteményt.


Joghurtos-meggyes sütemény


Hozzávalók:


  • 4 tojás
  • 1 pohár natúr joghurt (kis pohár)
  • 1 pohár olaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 pohár finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • magozott meggy

A méréshez a joghurtos poharat használhatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit. A sütőt előmelegítjük kb. 190 fokra. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.

Minden hozzávalót - a meggy kivételével - összekeverjük. Az alaposan összekevert masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére szórjuk a meggyet. A forró sütőbe tesszük, majd körülbelül 40 percig sütjük. Érdemes az első 20 perc után, alufóliát tenni rá. Előtte ne nyissuk ki a sütőt!
Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük és kockákra vágjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Csábító házi sütemények

Akinek ez esetleg nem tetszene, készíthet meggy felhasználásával:



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Remélem a kisfiad jól van a buksija már nem fáj? A meggyes pitéd guszta lett!Szeretem én is egyszerű az elkészítése és nagyon finom!

    VálaszTörlés