Hónapokkal ezelőtt vettem egy zacskó kukoricadarát, de aztán mindig csak kikerültem szegényt a kamrában, és soha nem készült belőle semmi. Aztán egyik "kamrarendrakós" napomon láttam, hogy iparkodnom kell, ha még szavatossági időn belül fel akarom használni. Pontosabban szólva, maradt kb. 3-4 napom a felhasználásra. Na nem mintha bármi baja lenne utána, de azért mégis egy ügyes háziasszonyka nem engedheti meg magának, hogy lejárt alapanyagból süssön.
Fogalmam sem volt, hogy melyik receptkönyvemben találok hozzá receptet, ezért a jó, "öreg" nethez folyamodtam. Ott jobbnál, jobb kukoricaprósza receptek voltak. Biztosra akartam menni, ezért a Kicsivú oldalán talált receptet követtem, kis módosításokkal (eredeti recept kefírt írt, én natúr joghurtot használtam).
Hozzávalók egy kerek tortaformához:
- 25 dkg kukoricadara
- 5 dl forró tej
- 3 tojás
- 1-1,5 pohár natúr joghurt
- 5 dkg nádcukor (vagy 4-5 ek. méz)
- fél csomag sütőpor
- szilvalekvár (esetleg meggylekvár)
- tejföl
A darát leforrázzuk a forró tejjel és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon (nem biztos, hogy ez rá a szakkifejezés). Utána a tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a sütőporral, majd a natúr joghurtot is belekeverjük és beleforgatjuk az egészet a megduzzadt darába.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, a tetejére lekvár- és tejfölpöttyöket teszünk és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük (tűpróba). Ne süssük túl, mert kiszáradhat.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése