Alapvetően nem szívesen eszek tarját. Inkább választom a karajt, vagy a combot vagy bármit. Ez valószínűleg azért van, mert régebben ettem olyan rosszul elkészített tarját, hogy azt le sem tudom írni. Lényeg, a lényeg, hogy elment a kedvem tőle. Aztán rájöttem, hogy a sütés módja nagyon sokat számít. Mondhatnám ez a legfontosabb!
Hozzávalók:
- 80 dkg tarja
- só, bors
- őrölt kömény
- őrölt gyömbér
- fokhagyma
- 1-2 dl víz
A húst megmosom, konyhai papírtörlővel leszárítom, majd kiklopfolom. A klopfolással egyidejűleg a tarja széleit bevagdosom, hogy sütéskor ne ugorjon össze a hús. A húsokat sózom, borsozom. A mostani sütésnél én köménnyel és gyömbérrel fűszereztem, de ízlés dolga. A tepsibe bepakolom a húsokat, ráöntök egy kis vizet és befedem alufóliával. A sütőt kb. 150-160 fokra melegítem elő, és ezen az alacsony hőfokon sütöm körülbelül 1 óra 10 percet. Amikor már a hús megsült (megpárolódott), akkor leveszem a fóliát, és picit magasabbra véve a sütő hőfokát pirosra sütöm.
Burgonyával, rizzsel, bármivel finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése