Szeretem a muffinformát édes süteményeknek, sós muffinoknak, és maradék feldolgozásának is. Ez maradékfeldolgozás jópofa kinézetben. A hozzávalókhoz szándékosan nem írok mennyiséget, mert hűtőnktől és éhségünk nagyságától függ.
Hozzávalók:
- párizsi (mélyedésenként 2 szelet)
- maradék sonka - apró kockákra vágva
- kaliforniai vagy zöldpaprika - apró kockákra vágva
- sajtdarabkák - apró kockákra vágva
- tojás - minden mélyedésbe 1 db
A muffinformánk mélyedéseit kibéleljünk 2-3 szelet párizsival. A párizsikosárkákba beleszórjuk az apró kockákra vágott paprikát, sonkát, sajtot. A tetejükre ráütünk 1-1 tojást, és rögtön előmelegített sütőbe tesszük és 170 fokon megsütjük.
Ez de jó ötlet! Nem is olyan korlátozott muffintepsi felhasználása, mint először hittem :)
VálaszTörlésTiti, szerintem nagyon sok lehetőség van a muffin tepsiben, édes, sós, sütve, sütés nélkül.... én már vettem egy 24 darabos miniformát is, és mintás aljú muffin tepsit is.... (függőség ez a blog:)
VálaszTörlésMost én is találtam egy jó ötletet az egyik recepteskönyvembe, már el is készítettem :) És tényleg nagyon jó maradékfelhasználásra a muffinforma, mehet bele minden :)
VálaszTörlés