Ezt a fasírtgolyót Só és Bors blogjában találtam, és rögtön megtetszett, mivel nem olajban, hanem sütőben süthető. Ezzel a módszerrel bármikor, könnyedén és olajszagú konyha nélkül süthetünk fasírtot. A fasírtgolyócskákat húgomék lakásavatójára vittem.
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 kisebb fej vöröshagyma nagyon finomra vágva, vagy lereszelve
- 2 tojás
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- bazsalikom, oregano ízlés szerint
A tetejére:
- koktélparadicsom - félbevágva
- mini mozzarella - félbevágva
- fogvájó
A hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük. Vizes kézzel golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. Amikor kihűltek fél mozzarellákat és koktélparadicsomokat tűzünk rá.
Ideális partifalat!
Igazán szép lett.Narancslekvárhóbort terjed, úgy tűnik.Kedvet kaptam hozzá!
VálaszTörlésJó narancslekvár készítést! Én hétvégén alternatív felhasználási módokat keresek narancslekvárra.
VálaszTörlésÖrvendezek és köszönöm a hozzászólást!
VálaszTörlés