2011. január 25.

Lencsefőzelék recept

Minden újévben egy dolog biztos (az újévi szokásos fogadalmaimon túl), az a lencse főzés. Az, hogy milyen formában készül, az változhat. Nem vagyok babonás, de abban maximálisan hiszek, hogy lencsét kell enni újévkor :)
Idén lencsefőzelék volt újévkor, és azuram ismét azt kérte. Nos, rajtam ne múljon! Vegetáriánusok füstölt sajtot reszelhetnek rá, nem vegetáriánusok sült kolbásszal is ehetik. Olcsó étel!

Posted by PicasaHozzávalók:


  • 40 dkg lencse
  • 1 kis darab citromhéj
  • 1 darab babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál borecet
Egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk a lencsét, majd másnap ugyanebben a vízben feltesszük főni. Beletesszük a sót, a citromhéjat, a babérlevelet. A felforrósított olajon rántást készítünk, ebbe beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A rántást hozzáadjuk a puhára főtt lencséhez. Ecettel ízesíthetjük.

Ezt a receptet teljes mértékben Horváth Ilona szakácskönyvéből csináltam, és ezt szeretjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése