Ma valami gyors, és finom levesre vágytam. Zöldségkrémlevesre esett a választásom. És hogy teljes legyen a zöldséges tobzódás a tetejére sült hagymakarikák kerültek.
Előtte:
Előtte:
Utána:
Hozzávalók (4 személyre):
- 5 dkg vaj (zsiradék)
- 2 darab burgonya - pucolva, kockákra vágva
- 1 darab vöröshagyma - negyedekre vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma - megtisztítva
- 5-6 db sárgarépa - megpucolva, felkarikázva
- 1 darab cukkini - feldarabolva
- 4-5 rózsa brokkoli - megmosva
- 5-6 szál csemegehagyma - karikákra vágva
- 1 db zellergumó - megpucolva, feldarabolva
- 8-10 dkg zöldborsó - megmosva
- 9 dl víz (vagy amennyi éppen ellepi)
- só, bors
- 2 dl tejszín
A tetejére:
- 2 darab vöröshagyma
- kevés liszt
- olaj a sütéshez
A megtisztított, megpucolt és feldarabolt zöldségeket kevés vajon megfuttatom, majd felöntöm a vízzel. Puhára főzöm a zöldségeket, közben persze fűszerezem ízlés szerint. Sózhatunk, borsozhatunk, de akár egy tyúkhúsleves kockát is dobhatunk bele. Túlzásba szerintem nem szabad esni, mert itt pont a zöldségeké a főszerep. Amikor már a zöldségek puhák, akkor botmixerrel, vagy turmixgép segítségével összeturmixoljuk. Az összeturmixolt krémlevest visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és még egy kicsit (3-5 percet) főzzük.
A feltéthez a vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk (kicsit vastagabb szeleteket vágjunk, és akkor megmaradnak a karikák), lisztbe forgatjuk és bő olajban kisütjük. Az olajból kivéve lecsepegtetjük konyhai papírtörlőn.
Ehetünk is!
Ne ijedjünk meg a leves színétől! Végül is ez divatszín! Íme a bizonyíték :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése