2011. január 21.

Fűszeres forró almaital

Nem, ezen a képen nem egy pohár tea van, ez egy pohár fűszeres forró almaital. A receptet a Praktika 2007. januári számában találtam, nagyon tetszettek a receptek, fűszerek és forró italok találkozásai....  
Munkahelyünkre is magunkkal vihetjük termoszban hideg téli napokon.



Hozzávalók:


  • 1 doboz 100%-os almalé
  • 4-6 szegfűszeg
  • 10 szem bors
  • 2 szerecsendió-virág (én ezt késhegynyi őrölt szerecsendióval helyettesítettem
  • 2 csillagánizs
  • 1 darabka fahéj
  • 1 dl frissen facsart grépfrútlé
Forrósítsuk fel az almalevet a fűszerekkel, majd letakarva hagyjuk állni egy darabig. Szűrjük le, és adjuk hozzá a grépfrútlevet, és azzal is forrósítsuk meg.

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése