Nem, ezen a képen nem egy pohár tea van, ez egy pohár fűszeres forró almaital. A receptet a Praktika 2007. januári számában találtam, nagyon tetszettek a receptek, fűszerek és forró italok találkozásai....
Munkahelyünkre is magunkkal vihetjük termoszban hideg téli napokon.
Hozzávalók:
- 1 doboz 100%-os almalé
- 4-6 szegfűszeg
- 10 szem bors
- 2 szerecsendió-virág (én ezt késhegynyi őrölt szerecsendióval helyettesítettem
- 2 csillagánizs
- 1 darabka fahéj
- 1 dl frissen facsart grépfrútlé
Forrósítsuk fel az almalevet a fűszerekkel, majd letakarva hagyjuk állni egy darabig. Szűrjük le, és adjuk hozzá a grépfrútlevet, és azzal is forrósítsuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése