2011. január 18.

Nokedli

Jó pár évvel ezelőtt anyukám a Metroban mindhárom lányának és saját magának is vásárolt egy nokedliszaggatót (nem várt fogyás a nokedliszaggatóknál.....). Meg kell, hogy mondjam, hogy a tökéletes nokedliszaggatót vette meg. Nem billeg, vagy csúszkál össze-vissza, az alján található lépcsőzetes kialakítás miatt több, különböző méretű fazékhoz is használható. Másik előnye, hogy műanyagból van, így nem is rozsdásodik. Persze a mosogatást itt sem kerülhetjük ki, de ha hagyjuk rászáradni a tésztát, akkor 1 nap múlva könnyedén ledörzsölhetjük róla. Ha rendesek vagyunk, és elmosogatjuk, akkor persze 1 darab szivacs a kukában fog landolni.

A recept a nokedliszaggató tartójában volt, és tökéletesen bevált.


Hozzávalók (inkább 3 személyre, mint 4-re):

  • 30 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • 100 ml szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • 100 ml tej
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
A liszt kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd a végén hozzáadjuk a lisztet. A masszát a forrásban lévő vízben rövid ideig (pár perc) felfőzzük, amíg a galuskák a víz tetejére feljönnek.

Ötlet: Én ebből a masszából mindig dupla (néha tripla) adagot csinálok, és egy részét mélyhűtőtasakban lefagyasztom. A tasakra írjuk rá mindenképpen, hogy nokedli és hogy hány személyes adag, mert pár hét múlva már nem fogunk emlékezni rá.


A nokedliszaggató lelőhelyéről hamarosan....


Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése