2011. január 17.

Gulyásleves

Egyszer azt olvastam egy "profi gasztroblogon", hogy gulyáslevest bizony csak és kizárólag bográcsban szabad főzni, és csak marhalábszárból. Nos én nem így készítettem. Egyszerűen, gáztűzhelyen és sertéscombból. Alapnak a Vince Kiadó Szakácskönyv című könyvét vettem.


Hozzávalók (4 személyre):

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3-4 db sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis darab babérlevél
  • 1 kávéskanál Piros Arany
A húst megmossuk, majd apró, körülbelül 2 centiméteres kockákra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felforrósított olajban megpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát. Figyeljünk arra, hogy az edényt húzzuk le a tűzről, amikor a pirospaprikát beletesszük, hogy ne égjen le (megkeseredhet). Majd hozzáadjuk a húskockákat és pár percig pirítjuk. Megsózzuk, vízzel felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és a kockákra vágott burgonyát is. Beledobjuk a babérlevelet, és puhára főzzük lassú tűzön. Körülbelül 1,5 órát kell főzni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése