Egyszer azt olvastam egy "profi gasztroblogon", hogy gulyáslevest bizony csak és kizárólag bográcsban szabad főzni, és csak marhalábszárból. Nos én nem így készítettem. Egyszerűen, gáztűzhelyen és sertéscombból. Alapnak a Vince Kiadó Szakácskönyv című könyvét vettem.
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg sertéscomb
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- 3-4 db sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- 50 dkg burgonya
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 kis darab babérlevél
- 1 kávéskanál Piros Arany
A húst megmossuk, majd apró, körülbelül 2 centiméteres kockákra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felforrósított olajban megpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát. Figyeljünk arra, hogy az edényt húzzuk le a tűzről, amikor a pirospaprikát beletesszük, hogy ne égjen le (megkeseredhet). Majd hozzáadjuk a húskockákat és pár percig pirítjuk. Megsózzuk, vízzel felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és a kockákra vágott burgonyát is. Beledobjuk a babérlevelet, és puhára főzzük lassú tűzön. Körülbelül 1,5 órát kell főzni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése