2011. január 18.

Hagymás-tejfölös kenyérlángos

Ma ez volt vacsorára. Nem fogyókúrázóknak való, azt biztos, de én imádom. Akinek a töki pompos jut eszébe, jó helyen jár....

A receptet egyébként a Győr Press ingyenes újság tavaly novemberi számában találtam, ők a receptet Palócprovence-tól vették, köszönet neki.





Posted by PicasaHozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál szárított élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 3,5-4 dl langyos víz
A tetejére:

  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
A tésztát a szokásos módon megdagasztjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta pihen és kel, addig a tetejére való hozzávalókat előkészítjük. Felkockázzuk a szalonnát, kisütjük a zsírját. A szalonnapörcöket félretesszük. A megmaradt zsírban a felkarikázott hagymát megpároljuk, persze nem kell túlzottan, hiszen még a sütőben is sülni fog.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Amikor a tészta már megkelt, ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tepsiben, és majdnem készre sütjük (kb. 200 fokon). Kivesszük, rákenjük a tejfölt a tetejére, megszórjuk a szalonnával és a párolt hagymával. Azt a pár percet meg izgatottan kivárjuk, hogy elkészüljön. Forró teával szeretem a leginkább.

Ötlet: Érdemes a kenyérlángos receptjét kéznél tartani, és akár más feltétekkel elkészíteni. Aki eddig nem ismerte volna, gasztrofesztiválokon, ilyen-olyan vásárokon biztosan fog találkozni vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése