2011. március 6.

Gyümölcsleves - szilvából, almából, őszibarackból

Nagyon sokszor készítek gyümölcslevest, ezzel gondolom sok kisgyerekes anyuka/ apuka van így. Az én nagy bébim megeszik bármilyen gyümölcsöt, így gyümölcslevessel is bármikor le lehet venni a lábáról. Utoljára szilva, alma és őszibarack kombináció volt. Olivér ezt a verziót szereti a legjobban (joghurt, puding....), nekem egyszerűen tejföllel is megfelel.



Hozzávalók:

  • 1 üveg magozott szilva befőtt (leve is) 
  • 2 darab alma (megtisztítva, gerezdekre vágva)
  • fél doboz őszibarack konzerv (lé + barackok gerezdekre vágva)
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 csomag (!) vaníliás pudingpor
  • fél kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • víz
A magozott szilvát (levével együtt), az almát, az őszibarackot és az őszibarack levét egy fazékba öntjük, adunk hozzá még vizet igény szerint. Feltesszük főni, fűszerezzük mézeskalács fűszerkeverékkel és egyet forralunk rajta. Amíg a leves fő, a joghurtot a pudingporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez (előtte tegyünk a levesből a joghurthoz, hogy ne csomósodjon be....). Még egy rövidet forralunk rajta, és kész. Mi langyosan szeretjük, de hidegen is finom.

Ui.: a gyümölcslevest soha nem cukrozom, a konzervált gyümölcsök úgyis tartalmaznak cukrot, a gyümölcsöknek is van cukortartalma. Szerintem felesleges.


2 megjegyzés: