2011. január 20.

Sárgaborsófasírt vegyes salátával

Gyakran sajnálom a vegetáriánusokat, na nem azért, mert nem esznek húst, hanem azért, mert velük kapcsolatban rengeteg embernek csak a rántott gomba/ sajt - rizs - tartármártás kombináció jut eszébe.

Legközelebb vegetáriánus vendéget ezzel fogok várni:



Sárgaborsófasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • 7 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
A sárgaborsót kiválogatjuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a sárgaborsót a fokhagymával ízesített enyhén sós vízben kb. 40 percig főzzük. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét. Közben a zsemlét beáztatjuk. A megpuhult sárgaborsót leszűrjük, összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást, az áztatott zsemlét, a petrezselymet , 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, és sózzuk, borsozzuk. Összedolgozzuk és 10 percig pihentetjük. A masszából nedves kézzel golyókat formázunk (diónál picit nagyobbat), és megforgatjuk őket a maradék zsemlemorzsában. A golyókat aranysárgára sütjük, konyhai papírtörlőn a felesleges zsiradékot leitatjuk.

Hozzá bármilyen vegyes salátát kínálhatunk. Én karalábét, sárgarépát, kígyóuborkát dobtam össze gyorsan, nyakon öntve egy kis fokhagymás-petrezselymes natúr joghurttal.



2 megjegyzés:

  1. Hello, vegul 2fele verziot csinaltam. Kihagytam a zsemlet es a morzsat a masszabol, mert azokat en annyira nem szeretem, viszont tettem bele dijoni mustart. :) 6 golyot csinaltam mindegyiknek a kozepebe nyomtam mini mozzarellat es megsutottem serpenyoben, a tobbit pedig rud fasirtnak csinaltam meg. Kozepebe a maradek mozzarella golyok, a tetejere pedig egy mozzarella szeletelve. Finom lett, gyors volt, koszonom az otletet :)

    VálaszTörlés
  2. Emőci, örülök, hogy tetszett! Jó ötlet a mozzarellás megoldás, valamikor kipróbálom.

    VálaszTörlés